Beställa skyltar

Tre gånger under den senaste veckan har jag behövt beställa skyltar. Ja, har ni hört något så oväntat? Eller ja, jag vet inte ens vad ni ska tänka att det betyder. Vadå ”beställa skyltar”? Så tänker säkerligen vissa av er och det är helt enkelt upp till mig att berätta.

Jo, jag fick först i uppdrag att ta något slags ansvar inför min brors studentfirande. Jag skulle vara ansvarig för ”dekoren” som mamma så fint uttryckte saken. En av dessa saker, som alltså tillhörde dekoren, var att beställa skyltar med hjälp av vilka gästerna skulle hitta fram. Vet ni vad det dumma är? Jo, det är att alla gäster redan hittar fram till vår gård. De har nämligen varit här förut. Om någon mot förmodan skulle ha glömt vägen så finns det GPS som fungerar gott och väl, tack så mycket. Så ja, beställningen av skyltarna hade inte behövt ske. Men å andra sidan: Jag förstår att det blir det blir ett lite roligt inslag och jag gör faktiskt det så gärna för bror min.

Nästa gång under den senaste tiden jag beställt skyltar var i jobbsammanhang. Vi skulle på mässa och vi ville göra något extra. För att demonstrera vår teknologi så lät vi beställa skyltar som skulle symbolisera trafikskyltar. Med dessa skulle vi låta mindre bilar manövrera i mässhallen. Ganska häftigt faktiskt. Och förstås också ett väldigt oväntat uppdrag om det inte vore så att jag beställt skyltar nyligen.

Vet ni vad det roliga är? Jag beställde skyltar från samma ställe som jag gått till vid brorsans student. Tror ni att de blev ganska paff att se mig redan veckan efter igen eller? Då kan jag meddela att det inte är någonting i jämförelse med hur de reagerade tredje gången jag gjorde ett besök där för att beställa skyltar.

Jajamensan fattas bara. Jag kom alltså tillbaka igen, denna gång efter två veckor. Vi hade då bestämt att göra en grej inför en kompis möhippa. Jag orkar inte gå in på exakt vad men det innehöll ett momentet beställa skyltar. När jag hörde att det kom upp som en sak att fixa sa jag bara: ”Vet ni vad. Jag fixar det. Jag beställer skyltarna” till allas förvåning.

Tredje gången gillt och nu ser jag nästan inte framför mig hur det skulle kunna bli aktuellt med beställning av skyltar igen. Har ni gjort det någon gång? I vilka sammanhang?

Dela gärna med er!