Tankar om hemstädning

Hemstädning var verkligen aldrig min grej. När jag säger så menar jag alltså den regelbundna städning som med fördel sker regelbundet när man är husägare. Det hade ju varit förjävla lämpligt om jag bara hade kunnat sköta det där bättre. Särskilt som jag är ensamstående förälder med 3 barn på heltid. Då ska sådant liksom få ske.

Men det gjorde det inte och det var förstås roten till hela problemet. Jag skyllde på mig själv för bristen på hemstädning. Och det var förstås i sin ordning: Det var ju jag som inte genomförde hemstädningen. Efter att ha gjort några tafatta försök så bestämde jag mig till slut. Jag skulle ta hjälp med professionell städning hemma. Kosta vad det kosta ville tänkte jag när jag började söka runt på nätet efter olika firmor. Jag landade tillslut på en firma som erbjöd ett brett spektrum av tjänster. Hemstädning hittades i portföljen och där kunde man fylla i kvadratmeter och frekvens på städning enkelt. Fler saker slog mig.

För det första skulle priset för min hemstädning bli oändligt mycket mindre än jag trodde. Jag har ett stort hus men ändå skulle det inte kosta mig ur huset att anlita professionell hjälp. Det tyckte jag var helt otroligt faktiskt. Jag klickade mig vidare för att se om det verkligen stämde. Sedan gjorde jag om uträkningen en gång till och hamnade på samma summa. Så det var en sak som verkligen var en positiv överraskning.

En annan sak var att firman jag hittat för hemstädning tycktes vara en med väldigt goda vitsord. Det stod överallt på nätet om både privatpersoner och företag som drog nytta av deras tjänster. Inte minst regelbunden hemstädning vilket ju var det jag ville ha hjälp med. Fantastiskt roligt att se och det kändes omedelbart mer tryggt för mig som oerfaren på området.

En tredje aspekt som förvånade mig var flexibiliteten i hemstädning. Ja, i alla fall i den städning som detta företag erbjöd. Som kund var det väldigt enkelt att styra om man önskade det. Om behovet av hemstädning skulle minska eller om den ekonomiska situationen skulle ändras. Eller något annat i den stilen. Det var också en källa till trygghet, kände jag.

Är det förresten någon av er som har erfarenhet av hemstädning? Vad tycker ni i så fall om tjänsten? Nu kommer jag anlita bolaget jag berättat om ovan men det är ju bra att få så mycket infallsvinklar som möjligt. Skriv gärna ner tips och tankar och annat!!