Jag som egen konsult

Idag är det exakt ett år sedan som jag upplevde något som skulle komma att förändra mitt liv. När jag nu ser tillbaka kan jag tänka hur otroligt nära det var att den här saken inte hände. Och det skrämmer mig. Ni ska få lite bakgrund.

Jag var trött på min vardag, mitt liv, mitt jobb, min hemstad. Ja, jag var trött på det absolut mesta. Av en slump så råkade jag gå genom stan precis när en gammal klasskompis var på besök hos sina föräldrar i hemstaden. Precis när han valde att gå över torget, då gick jag där. Vi hade inte setts på massor av år. Kände knappt igen varandra. Bestämde att vi skulle ta en fika istället för att släntra omkring på stan. 

Under fikat berättade han att han arbetade som egen konsult. Han såg nog på mig att jag inte riktigt visste vad det ville säga, så han berättade vidare. ”Som egen konsult får man liksom göra lite vad som. Så länge man kan ett område jävligt bra och man visar att man är villig att hjälpa olika företag. Då är man hemma”. Vi pratade länge, mest om hans liv och jobb som egen konsult. Mitt var långt ifrån lika intressant som hans.

När vi tillslut rörde vid min uttråkning föreslog han något. Han tyckte att jag också skulle jobba som egen konsult. Jag skrattade nästan till. Skulle jag jobba som egen konsult? Jag kunde ju inget särskilt. Men min kära vän berättade för mig att det ju inte alls stämde. Jag var maskintekniker. Hade rattat samma mackapär i 8 års tid. Om det var någon som kunde den så var det ju jag. ”Du skulle kunna jobba som egen konsult imorgon om du ville det. Kanske inte just i den här stan, men i Stockholm”.

Problemet var ju bara att jag inte bodde där. Jag bodde ju här. Och här kunde man inte vara egen konsult i samma utsträckning. Vi skildes åt, han bad mig att tänka på saken och han åkte hem till huvudstaden. Jag kunde inte tänka på annat den närmaste veckan. Tänk om jag skulle ta steget? Flytta och börja som egen konsult. Skulle det gå? Var jag en sån som jobbade som egen konsult? Låg det verkligen i linje med min person?

Jag tog steget. Jag flyttade. Jag är här nu.