Solceller

Solceller Stockholm

Åldersreglering

Inköp av solceller är alltid en bra idé. Detta gör att du kan generera energi från en outtömlig källa som du använder i ditt hushåll. Denna energi är gratis efter din återbetalningsperiod har löpt ut. Om du har en hel del solceller, som gör att du kan generera all den energi du behöver som hushåll, måste du ta itu med nätsystemet. Detta arrangemang avgör vad som händer om du har genererat mer energi än du har använt. På en solig dag, till exempel, kommer detta att vara fallet. Här kan du läsa om detta arrangemang, som du måste ta hänsyn till och vad framtiden är.

Vad är rättsligt reglerat?

Just nu finns det inget sätt du kan lagra den energi du har genererat för mycket. Denna energi returneras för närvarande automatiskt till leverantören. Det är rättsligt reglerat att denna energi måste lösas. Detta görs inte genom att skicka ett konto, men detta kvittas årligen. Detta nätsystem kallas nät.

Vad ska du göra?

Om du ska generera ström själv, det finns några saker du behöver göra för att sätta denna nätkontroll i kraft. Det är viktigt att du rapporterar installationen av dina solceller till ditt energiföretag. Dessa kan ta hänsyn till att du kommer att använda mindre energi och kan redan minska din förbrukning på sikt. Dessutom måste du också rapportera detta till nätverksadministratören. Du kommer också att ange hur mycket du tror att du kommer tillbaka årligen. Gör detta så snart som möjligt, inom fyra veckor efter installationen av solceller eller om du har en stor installation direkt.

Hur mäts detta?

Om du har solceller, har du ibland en vanlig skivspelare som mäter energiförbrukning. Du kan också ha köpt en smart mätare. En skivspelare vänder automatiskt om du har förbrukat för mycket energi. Detta innebär att när mätarregistreringen är klar är resultatet redan netas. En smart mätare läser av på distans och den håller isär hur mycket energi som levereras och hur mycket som returneras. I så fall sker nätet därför administrativt. Vilken mätare du tar är helt ditt val.

Framtiden

Eftersom fler och fler människor nätar behövs en annan lösning. Elnätet i Sverige är inte gjort för många människor. Och dessutom är det faktiskt besvärligt, för på sommaren, till exempel, kommer du att generera mycket mer kraft än på vintern. Nettningssystemet kommer åtminstone att pågå fram till 2021. Vad som kommer att hända härnäst är ännu inte klart, men tänk på till exempel möjligheten att lagra energin hemma och använda den igen senare. Du kommer faktiskt att bli lite av ditt eget kraftverk.

Investeringen i solceller

Naturligtvis är det fortfarande intressant att investera i solceller. Om nätsystemet avskaffas efter 2021 kommer inte din extra kraft att gå förlorad. Att generera förnybar energi är fortfarande attraktivt för både er och regeringen, eftersom vi i Sverige blir mindre beroende av fossila bränslen. Dessutom är det bra för miljön och för ekonomin. I vilket fall som helst kommer ett annat sätt att hittas för att fortsätta investera i solceller attraktiva.

Spara pengar på nya solceller

Landet drar nytta av att installera solceller. Och dessutom kommer du också att märka tillräcklig skillnad på din energiräkning. Solceller blir billigare och återbetalningsperioden blir mindre och mindre. Planerar du att köpa solceller i Göteborg? Här är några tips som hjälper dig att bättre finansiera detta.

Moms: om du tar solceller du är en leverantör av el för skattemyndigheterna. Om du registrerar dig som företagare kan du kräva tillbaka all moms du betalat på inköp och installation.

Grönt lån: du kan också använda en grön eller energi lån. Du använder dessa lån för att finansiera energibesparande åtgärder och du betalar tillbaka med en låg ränta.

Liten är också en fördel: även om du installerar bara en solpanel, kommer du alltid se någon fördel. Du kan också välja att generera en del av din energi och bara fortsätta att köpa resten från ditt energiföretag.