Dejten och fönsterputs i Stockholm

Igår var jag på dejt. Ja, jag vet att jag förut har sagt att jag inte ska dela med mig så himla mycket om mitt singelliv. Jag har däremot märkt att det ofta är det som ni verkar gilla mest. Antagligen är det väl många av er som är singlar och som får trygghet i att höra om andras singelskap. Nåväl, jag är en pleaser och vill såklart ge er vad ni önskar.

Dejten igår var trevlig. Det var en kille som var lika gammal som jag, som kom från Stockholm och som arbetade med fönsterputs på ett städföretag. Snacka om att folk sysslar med olika saker. De 5 senaste personerna jag har träffat på dejt har jobbat med så otroligt olika saker. En hade jobbat som Lisebergskanin, en var konduktör på tåg, en konstnär och en arbetslös. Nu var det alltså en snubbe som sysslade med fönsterputs i Stockholm. Jag vet inte varför, men av någon anledning tilltalade det yrket mig. Det tilltalande mig så pass mycket att samtalet tenderade att mestadels handla om det. Han verkade både pratglad och nöjd med sitt jobb inom fönsterputs i Stockholm så han svarade gärna på min nyfikenhet.

Han berättade att han arbetade i ett team av massa sköna människor. Människor i samma ålder som, ofta av en slump, hamnat inom just fönsterputs i Stockholm. Det ska tydligen vara ett väldigt omväxlande jobb. Han menade att variationen i arbetsuppgifterna och kunder var väldigt uppskattat. Det kan jag dessutom tänka mig. Jag har aldrig jobbat med fönsterputs i Stockholm men jag har känt på hur det är att jobba med varierande uppgifter. Det höjer känslan av hela arbetet, tycker jag. Slutligen, och ganska förvånande, så började han tala om lönen på arbetet. Tydligen tjänar man ganska bra då man arbetar med fönsterputs, i alla fall i Stockholm.

Tänk vad lite man vet om saker. Fram till igår hade jag aldrig träffat någon som arbetade med fönsterputs i Stockholm. Man skulle till och med kunna säga att jag, fram till igår, knappt hade tänkt på fönsterputs i Stockholm. Att det ens var ett jobb som folk arbetade med. Men det är klart, om fönstren inte rengörs så skulle världen se ganska grå ut.

Tankar, åsikter, känslor om ämnet fönsterputs i Stockholm? Dela!