Frågor och svar om Poppy

Så, nu var jag tillbaka igen. Frågorna efter förra veckans inlägg har varit många. Detta kan jag förstå eftersom jag tillåtit mig att bli lite personlig. Jag berättade att jag och några kompisar på riktigt förberedde en festival för ett antal år sedan. Festivalen skulle heta Poppy och vi fick namnet tack vare en god väns pappas bilintresse. Jag berättade lite om detta sist så om ni vill veta mer får ni gå tillbaka och läsa.

Nu ska jag besvara några av de frågor som kommit in innan jag berättar vidare i huvudnarrativet. Dessa är några av de spörsmål om Poppy som trillat in:

När var det ni planerade Poppy? Vilket år?

Jag är extremt dålig på år men jag fick gå tillbaka i gamla dagböcker för att hitta. Där stod nämligen mycket och det tycks vara runt 2006-2007 som vi var som mest sugna på Poppy. Det låter också rimligt givet att vi då var på våra första riktiga festivaler; Peace&Love och Arvikafestivalen. Dessa festivaler är förstås ett minne blott idag. Värre är det med Poppy som bara blev ett minne för oss som planerade den.

Varför blev inte Poppy av?

Det fanns några olika faktorer som spelade in. En väldigt viktig var förstås att vi aldrig gjort något sådant förut. Som tur var hade vi ett par i sällskapet som inte var rädda för att be om hjälp. Jag minns att de, som förberedelse för Poppy, hörde av sig till värdarna för en väldig massa festivaler. Få var intresserade av att hjälpa oss. Dels på grund av tidsbrist och dels för att de, rimligt nog, inte ville hjälpa en potentiell konkurrent.

Tror du att Poppy hade skett om ni legat på mer?

Det är faktiskt ganska svårt att svara på, måste jag säga. Det kändes som att vi hade de flesta resurser vi behövde. Vi var ett gäng med spridda skurar på talanger, och det var förstås bra. Det byggde en stark organisation. Problemet, tror jag, var att Poppy inte hade någon naturlig ledare. Ingen ville hålla i pinnen och ledsaga de andra. Det var för ointressant och jag tror att det bidrog till festivalens fall (eller icke-existens).

Har du släppt drömmarna om att anordna en festival?

Ja, jo det har jag nog faktiskt gjort nu. Det känns lite fjärran att börja engagera sig i det nu. Jag är nöjd med tillvaron som den är. Detta säger jag trots att jag förstås hade älskat att styra upp Poppy på den tiden. Jag tror att det hade varit grymt!

Saknar du svar på dina frågor om Poppy? Ställ dem i kommentarsfältet så återkommer jag med svar!