Vad städhjälp gör

Vem har städhjälp hemma?

Jag undrar för att jag och min går i tankar att skaffa. Det är något som är oss alla väldigt ovana. Jag har aldrig i mitt liv, fram till väldigt nyligen, ens reflekterat över att ta städhjälp i hemmet. Det har, av någon anledning, känts fel för mig. Varför det är så vet jag faktiskt inte. Det vore en intressant sak att grotta ner sig i.

Hur som helst. Jag tänker att jag kan gå igenom bakgrunden till varför vi ens funderar på att skaffa städhjälp. Det har varit en tung vinter och vår. Det har varit stressigt på olika sätt och jag har inte känt att jag kommit till min rätt på jobbet. Så känner även min sambo. Samtidigt som vi vill utvecklas i våra karriärer så måste vi ta hand om våra barn, naturligtvis. Städhjälp skulle kunna göra att vi fick mer tid för varandra. Att vi skulle kunna fokusera på familjen och vad som gör alla glada på ett annat sätt. Vi hade hört talas om familjer som anlitat städhjälp och för vilka det frigjorts mycket tid. Det var vårt drömscenario om vi skulle skaffa städhjälp.

Jag har funderat över olika vinster som jag ser med detta. Vad jag skulle göra med min tid om jag fick reducera mitt och min sambos behov av att regelbundet städa där hemma. En sak jag vet att jag skulle göra om vi hade städhjälp är en av de mest uppenbara: Jag skulle träna mer. Istället för att städa skulle jag träna. Kanske kunde jag då komma tillbaka i min gamla form. Det vore fantastiskt.

En annan sak som städhjälp kunde bidra med hade varit myskvällar. Det är inte så att vi aldrig har det nu för tiden. Det är bara det att vi kanske kunde ha det oftare och mer avslappnat om vi tog städhjälp där hemma. Känner någon igen detta?

En tredje sak jag ser fram emot – och som jag, for a fact, vet att städhjälp kunde hjälpa oss med är reducering av konflikt. I jämförelse med andra par bråkar jag och min sambo väldigt lite. De gånger som vi hamnar i bråk så handlar det nästan uteslutande om en sak: Vem som tar hand om hemmet och vem som inte gör det. Städhjälp kunde göra att många av de frågor vi diskuterar inte kommer behöva tas upp. En oerhörd frihetskänsla.

Säg mig, kära ni: Är det någon av er som har regelbunden städhjälp i hemmet? Jag vill gärna höra era historier om saken! Ni kommer alltid med så bra insikter och jag hoppas på det även denna gång. Lämna era kommentarer i kommentarsfältet som vanligt!