I samarbete med Valvet Fasad

Vi hade gått i funderingar om fasadrenovering länge. Med ”vi” menar jag förstås vår bostadsrättsförening – den förening om vilken jag skriver allra mest i denna blogg. Vi hade alltså tillslut kommit till skott och en majoritet hade röstat igenom att det nu var dags att renovera. Det var så som sökandet efter en kompetent firma påbörjades. Jag sattes på detta uppdrag. Jag googlade och sökte på nätet efter riktlinjer. Det var förstås första gången jag gjort detta så det var väldigt nytt, allting. Jag förstod snart efter vilka egenskaper hos en fasadrenoverare som jag skulle söka. Jag landade tillslut på Valvet Fasad, ett företag baserat i Stockholm – lämpligt nog.

Jag måste säga att jag är oerhört imponerad av våra nya vänner på Valvet Fasad. Jag trodde verkligen inte att ett så stort arbete som renovering av fasad skulle gå så smidigt. Där blev jag motbevisad. Från första kontakt var kontakten med Valvet Fasad alldeles utmärkt. Min plan är att berätta om händelseförloppet från början till färdigställt arbete. Häng gärna med!

Så, den första kontakten skedde genom ett kontaktformulär på Valvet Fasads hemsida. Det var enkelt att fylla i även om jag inte hade alla uppgifter där och då. Jag kontaktades snart av företaget som föreslog att vi skulle träffas på ett förutsättningslöst möte. Detta gjorde vi och det gick att få till redan samma vecka. Vi sågs vid föreningen, rimligt nog, och en representant från Valvet Fasad medverkade. Vi gick omkring och tittade på husväggarna, det togs prover och anteckningar. Killen som besökte oss åkte tillbaka till firman och oerhört snabbt fick vi en offert i vår inkorg. Offerten var oerhört tydlig både när det kom till kostnader och andra detaljer kring arbetet. Framförallt var det en sak som var oerhört förvånande: Vi blev alla förvånade över hur förhållandevis billigt arbetet var. Eller ja, vi visste förstås väldigt lite om den typen av arbete men vi hade räknat med högre kostnad.

När sedan dealen var påskriven var det dags för Valvet Fasad att börja arbeta. Det var ett långt arbete men det gick smidigt hela vägen. Vi fick inte in några klagomål från varken boende eller från Valvet Fasad själva. Det var en fruktbar samexistens, skulle man kunna säga.

Om någon som läser detta funderar på att låta genomföra fasadrenovering – ta då kontakt med Valvet Fasad. Vi är oerhört nöjda och det är jag övertygad om att även du kommer att bli!