Val av hörlurar

Så var dagen kommen då. Jag visste att det skulle ske förr eller senare men jag ville bara inte inse det. Såhär är det: Jag köpte hörlurar på Ullared en gång. Det var under en period då jag 1) Var väldigt sparsam (eller snål) och 2) Inte hade så mycket pengar. Det föll sig naturligt att, när jag var där med mamma, köpa det billigaste jag kunde hitta. Det blev så och jag kan inte säga att jag ångrar det jättedjupt.

Hörlurarna jag köpte höll ungefär ett år, vilket var längre än jag väntat mig. När jag nu kommit ut på andra sidan, rent finansiellt, så ser jag alla möjligheter att göra kap. Jag skulle nu införskaffa nya hörlurar, bättre sådana, från en riktig återförsäljare. Det skulle bli förjävla fint.

Sedan var det det där med att jag inte är så insatt i hörlurar-världen. Jag visste knappt var jag skulle börja leta. Google kändes som en bra sak så jag sökte på hörlurar och överblickade resultatet. Detta skulle bli krångligare än jag först trott. Ja, för det första insåg jag ju att det fanns sanslöst mycket fler prisklasser än jag trott. Om de jag köpte på Ullared tillhörde de billigaste på skalan fanns det de hörlurar som kostade som en månraket, typ. Var någonstans skulle jag lägga mig? Detta visste jag inget om.

Ja, för att inte tala om det faktum att de alla såg väldigt olika ut. Till att börja med fanns förstås det som kallades in-ear. Det var sådana hörlurar jag haft förut. Det var hela min erfarenhet av hörlurar vid det här laget. Jag hittade också något som kallades för on-ear. Det var hörlurar som, vilket namnet avslöjar, satt örat. Tydligen skulle detta ge ett behagligt ljud för den som lyssnade. Om man ville gå ännu längre kunde man välja over-ear, och ni hör ju; Nu snackar vi hörlurar. Frågan är bara om jag kunde bära upp sådana typer. Jag menar, jag är trots allt över 30 nu. Skulle jag gå omkring på gatan och se ut som en 13-årig hiphoppare? Kanske är det gammalmodigt av mig att tänka så, men jag är gammalmodig och det står jag för.

Vilka hörlurar hade ni valt? Snälla, jag behöver er hjälp nu, kära vänner. Jag kommer att beställa i eftermiddag och ser gärna ett antal kommentarer när jag går in nästa gång.

Tack på förhand!